De Woldberg


Natuurgebied de Woldberg is ontstaan in de laatste ijstijd. Die ook verantwoordelijk is voor de heuvels in het Gaasterland en de Hogeberg op Texel. De Woldberg is met 26 meter de hoogste van deze gebieden en daarmee het hoogtepunt van Noord Nederland.

Onder aan de heuvel heeft ooit een gletsjer gestroomd. Hier bevindt zich kampeerterrein de Woldberg. Als je de Woldberg nadert waan je je net in het Limburgse Heuvelland.

Verschillende bronnen spreken van een bijzondere energie rond de Woldberg. Germaanse volkeren kwamen hier vroeger al samen. Ook zijn er Grote stenen die wellicht ooit een hunebedden zijn geweest. De Woldberg is een magische plek anders dan al het andere er omheen.

Sinds de jaren 50 zijn de bossen van Staatsbosbeheer. Daarvoor was het jaren lang familiebezit. Kampeerterrein de Woldberg heeft een tijdlang gediend als natuurkampeerterrein. Na een aantal jaar gesloten te zijn geweest is het nu weer geopend voor kampeerders in de vorm van groepen.

De Woldberg is een markante baken in het grensgebied van 3 provincies met veel bijzondere flora en fauna. Waardevolle natuur waar we dus met respect mee om dienen te gaan.

Op de Woldberg bevinden zich naast het kampeerterrein verschillende dassenburchten. Er woont een reeën populatie en verschillende vossen en uilen soorten.

nl_NLDutch